Η αειφόρος ανάπτυξη βρίσκεται στον πυρήνα της επιχείρησής μας και τα μελλοντικά μας σχέδια λειτουργούν γύρω από αυτήν την ιδέα. Ακόμη και από την αρχαιότητα οι άνθρωποι προσπάθησαν να ορίσουν την έννοια της βιωσιμότητας. Οι Έλληνες φιλόσοφοι την προσέγγισαν μέσα από την έννοια της «ευδαιμονίας». Λαμβάνοντας επίσης υπόψη αυτήν την έννοια, η αειφόρος ανάπτυξη είναι «η ανάπτυξη που ικανοποιεί τις ανάγκες του παρόντος χωρίς να διακυβεύεται η ικανότητα των μελλοντικών γενεών να καλύψουν τις δικές τους ανάγκες» (ορισμός Brutland). Η βιωσιμότητα συνεπάγεται τη σύγχρονη ανάπτυξη των κοινωνικών, οικονομικών και περιβαλλοντικών τομέων, καθώς αυτοί οι τομείς είναι διασυνδεδεμένοι.

Εμείς – ως μια καινοτόμος επιχείρηση επεξεργασίας και παραγωγής ελιάς – αγοράζουμε όλες τις πρώτες ύλες μας μόνο από τους καλύτερους καλλιεργητές στην Ελλάδα και χειριζόμαστε όλα τα προϊόντα μας με προσοχή, για να διατηρήσουμε και να βελτιώσουμε την εξαιρετική ποιότητα και γεύση τους. Επιπλέον, νοιαζόμαστε και για το δικό μας περιβάλλον.

Με λίγα λόγια
ελαχιστοποιούμε και διαχειριζόμαστε τα απόβλητα, χρησιμοποιούμε φωτισμό χαμηλής ενέργειας, βιοδιασπώμενο σαπούνι χεριών, 100% ανακυκλωμένα προϊόντα χαρτιού, προϊόντα τοπικής παραγωγής, φυσικό φωτισμό και αερισμό όποτε είναι δυνατόν. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα μέτρα μας που συμβάλλουν στην επίτευξη θετικού αντίκτυπου στο περιβάλλον και στην κοινότητα γενικότερα.

Νερό

Ανακυκλώνουμε το νερό που χρησιμοποιείται για να προσπαθήσουμε να ελαχιστοποιήσουμε το αποτύπωμα μας στο νερό. Επίσης, ενθαρρύνουμε τους υπαλλήλους μας να κάνουν αλλαγές στην ποσότητα του νερού που χρησιμοποιούν.

Ενέργεια

Τα παράθυρα και η οροφή στον χώρο παραγωγής επιτρέπουν στο φυσικό φως να διεισδύσει. Αυτό μας επιτρέπει να μειώσουμε την κατανάλωση ενέργειας κατά τη διάρκεια της ημέρας, κλείνοντας τον εναέριο φωτισμό..

Διαχείριση των αποβλήτων

Εστιάζουμε στη μείωση, την επαναχρησιμοποίηση, την ανακύκλωση και την ανάκτηση των απορριμμάτων μας και διασφαλίζοντας ότι τα υπολείμματα αποβλήτων που παραμένουν θα απορριφθούν χρησιμοποιώντας τις πιο περιβαλλοντικά υπεύθυνες επιλογές που είναι διαθέσιμες. Επίσης, θέλουμε να παράγουμε τα λιγότερα δυνατά απόβλητα, εστιάζοντας έτσι στον καλύτερο έλεγχο των αποθεμάτων και στην πρόβλεψη της ζήτησης.

Συσκευασία

Έχουμε αναπτύξει την 5R προσέγγισή μας για την προμήθεια και την ανάπτυξη συσκευασίας που περιλαμβάνει:

 • Επαναχρησιμοποίηση: επαναχρησιμοποιήσιμη συσκευασία
 • μεταφοράς
 • Μειώστε: επανασχεδιάστε τη συσκευασία
 • Ανακύκλωση: αύξηση του ανακυκλωμένου περιεχομένου
 • Renew: ανανεώσιμες και βιώσιμες συσκευασίες
 • Rebrand: εισαγωγή νέων μορφών συσκευασίας.

home-img.jpg

Το
όραμά μας

 • Δημιουργήστε συνεργασίες εφοδιαστικής αλυσίδας για βιωσιμότητα με τους συνεργάτες μας, παραγωγούς και πελάτες.
 • Βελτιώστε τη λειτουργική απόδοση ελαχιστοποιώντας τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.
 • Προγράμματα ανακύκλωσης, προγράμματα συντήρησης εξωτερικού χώρου και αναβαθμίσεις συστημάτων.
 • Πιο βιώσιμη χρήση νερού.
 • Ανάπτυξη ενός λεπτομερούς οδικού χάρτη αειφορίας με φιλόδοξους στόχους για το 2022.